Verslag 2014

Verslag 2014 Lichtschip Texel.

Bestuur en vrijwilligers zijn het Waddenfonds en de Provincie Noord Holland zeer dankbaar voor de financiële mogelijkheden die ons zijn gegeven om diverse restauratiewerken op te pakken. De deelprojecten van ons aandeel in het Waddenfonds verlopen qua uitvoering minder voorspoedig dan verwacht. Soms had de vertraging te maken met het zoeken naar aansturing nadat Lyda Voska-van der Steen ons is ontvallen. 
Vooral in het tweede half jaar is veel van hetgeen is gepland en op papier in gang is gezet, nog niet tot uitvoering kunnen komen doordat materiaal, tekeningen en uitvoeringsaanpak nog niet voorhanden was. 
Wij hebben goede hoop dat in 2015 een inhaalslag kan worden gemaakt.

Het prachtige spanframe met informatie over ons lichtschip, dat dankzij sponsoring door Rotary Den Helder en Zichtwerk is gemaakt, hebben we dit jaar bij diverse evenementen kunnen tonen. Ook hebben wij drie vlaggen en drie banieren aangeschaft voor Willemsoord en ten behoeve van de plaatsen waar wij vertegenwoordigd zijn, zoals Den Oever en Medemblik. Daarnaast is een nieuwe website ontwikkeld, die er heel mooi uitziet en – naar wij waarnemen – veelvuldig wordt bezocht en is ons promotieboekje nu ook in het Duits verkrijgbaar. Bijna alle vrijwilligers hebben zich spontaan aangemeld voor “dienst” op vrijdag 24 oktober. Zowel aan dek als in het schip werden met modellen modefoto’s gemaakt. De foto’s komen binnenkort op de diverse billboards langs de weg. Dit jaar heeft het lichtschip Texel als blikvanger gefungeerd tijdens de Westfriese Waterweek, die van 8 t/m 10 augustus in Medemblik is gehouden.

Klimspecialisten van offshorebedrijf Bluestream, hebben eind december aan boord van het lichtschip Texel wederom hun klim kunsten vertoond. Zij vervingen hierbij geheel belangeloos enkele defecte lichtstrengen.

Werden in 2013 nog ongeveer 400 bezoekers rondgeleid, in 2014 waren dit er 510. We hebben 463 volwassen bezoekers rondgeleid en 47 kinderen. In 2015 wordt gestreefd naar zeker 100 bezoekers meer.